Welkom op het forum van startpagina!

Dit forum staat op alleen-lezen. Je kan hier informatie zoeken en oude berichten terugvinden, maar geen nieuwe berichten plaatsen.

Naar overzicht van alle forums

Geef niet (om) aan straatkindren

  • Not

    Brazilië telt naar schatting circa 6 miljoen straat kinderen waarvan 55% zich waagt aan een zelfmoordpoging als ze al niet door geweld om het leven komen.

    500.000 kinderprostituees is dit mooie land rijk, waarvan een 25.000 de goudzoekers in het Amazonegebied bedienen. Zomaar wat getalletjes.

    Ik hoop oprecht dat jullie een op en top vakantie in het mooie Brazilië mogen beleven, maar zet die cliché uitspraak geef niet aan kinderen want ??????. gaarne uit Uw hoofd.

    Zij verdienen anders.

    Als je ze geld geeft kunnen ze daar lijm om te snuiven voor kopen. Dit schiet niet op. Wat U wel kan doen kijk op: http://brazilie.zappsite.nl/

    Waar je een vijftiental organisaties vindt die zich actief met deze straatkinderen bezig houden.

    Ik mag aannemen dat indien je aan een van deze organisaties bijvoorbeeld 10 euro overmaakt dit bedrag in geen enkel opzicht de mogelijkheid om je reis te kunnen maken negatief beïnvloed, toch. Terwijl het voor veel kinderen wel degelijk uit kan maken.

    Krijg je het eten wat je in een restaurant besteld hebt niet op of staat het je niet aan schroom dan niet om aan de bediening een meeneemverpakking te vragen zodat je dit op straat aan kinderen kan geven, of loop gewoon met je bord de straat op en geef dit aan een kind, zeg dat ze dit voor het restaurant op moeten eten om het bord terug te geven. Veel Brazilianen doen dit ook.

    Koop zodra je in de super bent wat extra en geef dit aan de straat kinderen.

    De mensen die in Nederland uit de uit vuilnisbakken eten hebben soms nog een halve hamburger of restje milkshake weg te slurpen, de meeste straatkinderen in Brazilië kennen deze luxe niet eens.

    Boa Viagem.

  • jim

    Lees ook het boek STAD ZONDER TANDEN, uitgeverij Lemniscaat